Zelfgemaakte soesjes met spicy room

Ingredients

  • Boter 100 gram
  • Bloem 100 gram
  • Eieren 4
  • Slagroom (ongeslagen) 5 dl
  • Suiker 1 eetlepel
  • Vanillestokje 1
  • Zout mespuntje
  • Water 2 dl
  • Gemalen zwarte peper 1 theelepel
  • Smeltchocolade (ter garnering)
  • Poedersuiker (ter garnering)

Verwarm de oven voor 200ºC. Verwarm een pan met 2 dl water en leg hierin de boter samen met een mespuntje zout. Laat de boter smelten in het water onder af en toe roeren. Voeg de bloem toe als de boter is gesmolten, blijven roeren tot het één geheel is. Laat het mengsel vervolgens onder het roeren nog 2 minuten garen.
Haal de pan van het vuur af en roer het goed door zodat de grootste hitte ervan af is. Laat het mengsel ca 1 minuut afkoelen, Voeg als eerste één ei toe en roer dit goed door. Voeg daarna de andere eieren één voor één toe. Roer het goed door. Vul een spuitzak met het deeg en spuit  dit tot soezen op een ovenplaat met een siliconenmatje of bakpapier. Let op dat de soezen voldoende afstand van elkaar hebben, ze worden nog groter. Druk met een natte vinger de puntjes van het deeg terug, zodat het mooie bolletjes worden. Zet de soesjes 15 minuten in de oven en zet daarna de oven nog 10 minuten op een kiertje terwijl de soesjes er nog in liggen. Haal de soesjes daarna uit de oven en laat ze afkoelen.
Klop de slagroom met de suiker, een theelepel versgemalen zwarte peper en het merg van het vanillestokje. Vul een spuitzak met een klein spuitmondje met de slagroom. Vul de soesjes door ze aan de onderkant in te prikken met de spuitmond en de slagroom erin te spuiten.

Smelt de chocolade au bain-marie. Stapel de soesjes op elkaar en giet de gesmolten chocolade eroverheen. Bestrooi de soesjes voor het serveren met poedersuiker.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: