Zalmfilet in gember-sojasaus

Ingredients

  • Citroengras 2 stengels
  • Sojasaus 200 ml
  • Verse koriander (blaadjes gerist en steeltjes gehakt) 1 bosje
  • Verse gember (geschild en geraspt) 4 cm
  • Knoflook (geperst) 3 tenen
  • Zalmfilets met huid 4
  • Honing 3 eetlepels
  • Rode pepers (zaad verwijderd en in dunne ringen) 2
  • Lente-uitjes (in dunne ringen) 3
  • Limoen (in kwarten) 1

Snijd de onderkant van het citroengras en verwijder de buitenste bladeren. Hak het witte deel fijn. Maak een marinade van de sojasaus, koriandersteeltjes, gember, knoflook en het citroengras. Smeer de zalm in met de marinade. Dek af en laat 1 uur marineren. Steek de barbecue aan. Smeer de zalm vlak voor het grillen in met de honing en gril ca. 10 min. op de huid op de barbecue. Trek het visvlees een klein beetje los met een vork zodat je de oranje binnenkant kan zien in contrast met de bruine buitenkant. Bestrooi met de rode peper, lente-uitjes en korianderblaadjes. Knijp een kwart limoen uit over de vis en serveer direct.

Lekker met een rijstsalade met radijs en komkommer of een salade van rijstnoedels.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: