Zalm in citroen-roomsaus

  • 30 mins
  • 7 ingredients

Ingredients

  • Verse zalmfilets 2
  • Ui 1
  • Knoflook 1 teentje
  • Zongedroogde tomaten 120 gram
  • Room 200 ml
  • Verse spinazie 120 gram
  • Citroen 1/2

Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Dep de zalmfilets droog en bestrooi ze met zout en peper. Bak de filets 2 tot 3 minuten per kant. Haal ze daarna uit de pan en leg ze even aan de kant.

Snipper de ui, pers de knoflook en snijd de zongedroogde tomaten in kleine reepjes. Schep een klein klontje boter in de koekenpan waar je zojuist de zalm in hebt gebakken. Voeg de ui, knoflook en zongedroogde tomaat toe en fruit een minuut of twee aan. Blus het geheel af met een scheutje water (zo’n 70 ml) en voeg een snuf peper en zout toe.

Voeg de room toe en breng de saus zacht aan de kook. Voeg de spinazie toe. Is de spinazie geslonken? Voeg dan de citroenrasp en het sap toe en roer door.

Rasp de schil van de halve citroen en pers vervolgens het sap uit. Roer beide door de saus.

Leg de gebakken zalmfilets in de citroen-roomsaus. Serveer met een groene salade, een portie broccoli, groene asperges of bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes!

Print Recipe

%d bloggers liken dit: