Yoghurt cheesecake met aardbeien

Ingredients

  • BODEM
  • Speculaas of bastogne 200 gram
  • Gesmolten boter 100 gram
  • CHEESECAKE-LAAG
  • Volle yoghurt 250 ml
  • Roomkaas 600 gram
  • Kristalsuiker 150 gram
  • Gelatine 8 blaadjes
  • Citroen, sap 1/2
  • Aardbeien, kroontje verwijderd + extra voor garnering 250 gram

Vermaal de koekjes in de keukenmachine tot een fijn kruim. Mix dit met de gesmolten boter. Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier en bekleed de randen ook. Doe het koekjesmengsel hierin en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet in de vriezer tot verder gebruik. Zet de gelatineblaadjes in de week in een schaal met koud water voor minimaal 5 minuten.
Meng de yoghurt met de roomkaas in de mixer en klop dit even op tot egaal. Doe de suiker erdoor. Verwarm het citroensap in een klein pannetje en los hierin de gelatine blaadjes op. Laat dit niet te warm worden! Voeg toe aan het roommengsel en mix het goed door. Haal de koekbodem uit de vriezer. Halveer aardbeien en plaats ze met het snijvlak tegen de rand van de springvorm. Hak de overige aardbeien in kleine stukjes en schep door de vulling.
Doe het cheesecake mengsel in de vorm. Maak de bovenkant glad met een spatel. Laat de cheesecake minstens 6 uur opstijven in de koelkast. Je kunt hem het beste de dag van tevoren maken en dan ’s nachts in de koelkast zetten.
Garneer voor serveren de cheesecake met aardbeien en strooi eventueel met nog wat poedersuiker.

 

 

Bron: Miljuschka

Print Recipe

%d bloggers liken dit: