Warme vijgen met geitenkaas en honing

Ingredients

  • Verse vijgen 8
  • Bettine Blanc geitenkaas 45+ 200 gram
  • Takje Rozemarijn 1 theelepel
  • Vloeibare honing 4 eetlepels
  • Balsamicoazijn 1 theelepel
  • Olijfolie (extra vierge) 2 theelepels

Verwarm de oven voor op 225 °C. Snijd de vijgen kruiselings in en druk ze met de vingers iets open. Zet de vijgen in een ovenschaal. Snijd de rozemarijn fijn. Roer de geitenkaas en rozemarijn door elkaar en verdeel de kaas over de vijgen.

Zet de ovenschaal op het rooster in het midden van de oven en rooster de vijgen in ca. 6 min. goudbruin. Verdeel de vijgen over kleine bordjes. Schenk de honing van binnen naar buiten in een dun straaltje over de vijgen en vervolgens op het bord. Roer de azijn en olie goed door elkaar en druppel de dressing op het bord en serveer direct.

TIP

Verse vijgen en geitenkaas zijn gegarandeerd een geslaagde combinatie. Ook lekker als een extra kaasgang in een feestelijk menu. De hoeveelheid is dan voldoende voor 8 personen.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: