Varkensrollade met honing en sinaasappeljus

  • 70 mins
  • 7 ingredients

Ingredients

  • (pers)sinaasappel 1
  • Vloeibare honing 3 eetlepels
  • Mosterd 2 eetlepels
  • Vieux of cognac 2 eetlepels
  • Varkensrollade à 1 kg 1
  • Boter 5 eetlepels
  • Slagroom 4 eetlepels

Sinaasappel goed wassen. Boven kom de schil raspen (alleen oranje schil. Het witte deel van de schil kan bitter zijn). Sinaasappel uitpersen (ca 5 el). Door sinaasappelrasp roeren: sinaasappelsap, 1 el honing en 1 dl water.
In kopje rest van honing, mosterd en cognac door elkaar roeren.
In braadpan boter verhitten. Vlees in ca 5 minuten rondom bruin bakken. Vlees bestrijken met 1 el mosterdmengsel. Met deksel op de pan vlees in nog ca 50 minuten zachtjes gaarbraden. Af en toe keren en bestrijken met mosterdmengsel. Vlees uit pan nemen en op plank ca 5 minuten laten rusten. Intussen schaal voorverwarmen. Aan braadvet sinaasappelmengsel en slagroom toevoegen. Aanbaksel losroeren. Aan de kook brengen. Vlees in plakken snijden, touwtjes verwijderen en op warme schaal rangschikken. Sinaasappeljus boven sauskom zeven. In zeef achtergebleven sinaasappelrasp over vlees verdelen.

Print Recipe

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: