Varkensreepjes met prei en champignons

Ingredients

  • Varkenslapjes, mager 500 gram
  • Peper
  • Bloem 1 eetlepel
  • Preien 3 kleine
  • Champignons 300 gram
  • Olie 2 eetlepels
  • Knoflook 1 teentje
  • Warme vleesbouillon 2 dl
  • Sojasaus 2 eetlepels
  • Zout
  • Kerrie (mild) 1 theelepel

Het vlees onder de koude kraan afspoelen, droogdeppen met keukenpapier en in reepjes snijden. Bestrooi met peper en licht met bloem bestuiven. De prei schoonmaken en in ringen snijden. De champignons met een vochtige doek schoonvegen en in dunne plakes snijden. De olie in een wok verhitten. De vleesreepjes er aan toevoegen en even op een hoog vuur bakken. De preiringen en champignonplakjes toevoegen en al roerend 3 minuten meebakken. Het knoflookteentje pellen en boven de pan uitpersen. De bouillon en de sojasaus erbij schenken en het vlees op een laag vuur ca 15 minuten zachtjes laten sudderen. Met zout, peper en kerrie pikant op smaak brengen. Hierbij passen rijst, pasta of aardappelpuree en een salade.

Variatie
Als u voor dit recept varkensfilet neemt, wordt het gerecht heel mager en fijn. Het vlees hoeft dan nog maar ca 10 minuten te sudderen, omdat het anders droog en taai wordt.

Tips
Heel zacht wordt het vlees als u het voor de bereiding 1 uur in een marinade legt van sojasaus, 1 eetlepel bloem, uitgeperste knoflook, peper en 1 eetlepel olie.
Een Aziatisch tintje krijgt bijna elk vleesgerecht als u in plaats van de knoflook een stukje geraspte gemberwortel aan het gerecht toevoegt.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: