Varkenshaasspies met pofaardappelen en uienspiesjes

Ingredients

  • Knoflook, in plakjes 4 tenen
  • Olijfolie 3 eetlepels
  • Komijnpoeder 1 theelepel
  • Citroensap 50 ml
  • Sinaasappelsap 50 ml
  • Verse oregano, fijngehakt 1 eetlepel
  • Koriander, fijngehakt 3 eetlepels
  • Varkenshaas 300 gram
  • Munt bosje
  • Rookspek 6 plakjes
  • Satéprikkers
  • Zout en peper
  • Spaanse uien 3
  • Aardappelen 2 grote
  • Dobbelsteenspekjes 100 gram
  • Crème fraiche 4 eetlepels
  • Bieslook 1 eetlepel

Begin met het maken van de marinade (mojo). Bak de knoflook in olijfolie en voeg de komijnpoeder toe. Afblussen met het citroen- en sinaasappelsap en het geheel tot de helft laten inkoken. Voeg als laatste de verse kruiden toe.

Snijd de varkenshaas in stukken, doe er wat zout en peper overheen en rol de stukjes in een blaadje mint en een plakje spek. Doe de varkenshaas op spiesen en leg in de marinade. Laat de spiesen een uurtje marineren. Dep ze dan goed droog en besprenkel met een beetje olijfolie. Grill ze ongeveer 6 minuten in de grillpan.

Snijd de uien in dikke plakken en doe ze op spiesen. Besprenkel met een beetje olijfolie. Grill in de pan.

Wikkel de aardappelen in de huishoudfolie en prik er een paar gaatjes in. Doe ze vier minuten op vol vermogen in de magnetron. Haal ze eruit en snijd ze van boven in.
Bak de spekjes uit in een koekenpan. Vermeng met de crème fraiche en het bieslook. Vul de aardappelen met het mengsel.
Leg twee varkenshaasspiesen en twee uispiesen op een bord en leger een gepofte aardappel naast.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: