Varkenshaas-medaillons met appel en cognacsaus

  • 30 mins
  • 8 ingredients

Ingredients

  • Varkenshaas 500 gram
  • Olie 1 eetlepel
  • Grote appel (jonagold) ongeschild in 16 partjes 1
  • Zout en versgemalen peper
  • Boter 65 gram
  • Sjalotjes, gesnipperd 2
  • Cognac 5 eetlepels
  • Crème fraîche 125 gram

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de appelpartjes in ca 3 minuten goudbruin. Leg ze apart. Snijd het vlees in plakken van ca 2 cm. Bestrooi ze met zout en peper. Verhit in dezelfde koekenpan 50 gr boter. Schroei de varkenshaas rondom snel dicht. Doe de sjalot erbij en bak de varkenshaas op halfhoog vuur in ca 4 minuten gaar en bruin. Neem het vlees uit de pan en houd het onder aluminiumfolie warm. Voeg 15 gram boter en de cognac toe aan het achtergebleven bakvet. Breng het mengsel aan de kook. Roer de crème fraîche erdoor tot een egale saus. Schep de gebakken appel door de saus. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de varkenshaas over vier borden. Schenk de roomsaus erover. Lekker met gebakken aardappels en een salade.

Print Recipe

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: