Vanillecakejes met verschillende toppings

  • 45 mins
  • 22 ingredients

Ingredients

  • VOOR DE CITROENCAKE
  • Boter 300 gram
  • Bloem 250 gram
  • Suiker 250 gram
  • Vanillestokje 1
  • Zout
  • Eieren 5
  • Bakvormpjes
  • TOPPING 1
  • Ananas 1/2
  • Suiker 4 eetlepels
  • Boter 10 gram
  • Slagroom (ongeslagen) 2 dl
  • TOPPING 2
  • Kiwi's 2
  • Honing 1 eetlepel
  • Citroensap 1 eetlepel
  • TOPPING 3
  • Chocoladepasta 4 eetlepels
  • Banaan 1
  • Creme fraiche 1 potje
  • Pure chocolade (garnering)

Verwarm de oven voor op 160ºC.

Smelt 250 gram boter heel langzaam in een pan. Meng in een kom de bloem, suiker, snufje zout en het merg van het vanillestokje door elkaar. Meng de eieren er in één keer doorheen. Roer het goed totdat alle bloem is opgenomen. Giet de gesmolten boter onder voortdurend roeren bij het bloem-eimengsel.

Zet 12 papieren bakvormpjes in een muffinvorm. Vul de vormpjes met deeg. Bak de cakejes in 25 minuten goudbruin en gaar in de voorverwamde oven.

Haal de cakejes uit de oven en laat afkoelen.

Topping 1 – gebakken ananas

Schil een 1/2 ananas, verwijder het hart en snij het vruchtvlees in blokjes. Laat een koekenpan met anti-aanbaklaag heel heet worden en voeg de ananas toe. Bak dit op hoog vuur, zodat het vocht uit de ananas verdampt. Blijf de pan wel goed bewegen. Als de ananas bruin begint te kleuren, 3 eetlepels suiker toevoegen en de ananas goed blijven omschudden. Voeg op het laatst een klontje (10 gram) boter toe en meng dit goed door elkaar. Schep de ananas op een bord en laat afkoelen.

Klop 1 dl slagroom met 1/2 eetlepel suiker.

Verdeel de ananas over 4 cakejes en schep hier wat slagroom over.

Topping 2 – Kiwi topping

Schil 2 kiwi’s en snij het vruchtvlees in partjes. Meng 1 eetlepel honing en 1 eetlepel citroensap erdoorheen.

Klop 1 dl slagroom met 1/2 eetlepel suiker. Bestrijk 4 cakejes met de slagroom en leg hier de kiwi met honing op.

Topping 3 – chocopasta met banaan

Bestrijk 4 cakejes met 4 eetlepels chocopasta. Snij 1 banaan in plakjes en steek deze in de pasta. Schep op ieder cakeje een lepel crème fraîche. Rasp vlak voor het serveren pure chocolade erover.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: