Uiensoep met rode port

Ingredients

  • Boter 75 gram
  • Grote uien (in dunne ringen) 5
  • Rode port 55 ml
  • Kippenbouillon 1 1/5 liter
  • Tijm 1 takje
  • Peterselie 3 takjes
  • Laurierblad 1
  • Ontbijtspek of bacon (in blokjes) 100 gram
  • Stokbrood (geroosterd) 8 sneetjes
  • Gruyere (geraspt) 175 gram

Verhit de boter in een grote zware pan. Bak hierin de uienringen in ca 20 minuten zacht en lichtbruin. Schenk de port erbij en schraap aanbaksels van de bodem. Laat de aanbaksels in de pan. Schenk de bouillon erbij. Bind de tijm, peterselie en het laurierblad samen met keukentouw tot een bouquet garni. Doe dit samen met spek of de bacon in de pan. Breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook en laat 45-60 minuten zachtjes trekken. Verwijder eventueel schuim met een schuimspaan. Verhit de ovengrill. Schep de soep in vuurvaste kommen. Beleg met het geroosterde stokbrood en bestrooi met de Gruyère. Zet onder de grill tot de kaas is gesmolten en lichtbruin is geworden.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: