Tulbandbavarois met rood fruit

Ingredients

  • Frambozen (vers of diepvries) 500 gram
  • Suiker 150 gram
  • Eidooiers 4
  • Gelatine, geweekt in koud water 15 gram
  • Slagroom 400 ml
  • Frambozencoulis (recept zie link in omschrijving)
  • Verse frambozen, voor garnering 250 gram
  • Chocoladeschotsen 4

Klop de eidooiers samen met de helft van de suiker tot een stevige massa. Verwarm de frambozen met de andere helft van de suiker. Mix het frambozenmengsel met de staafmixer fijn en duw het door een fijne zeef. Verwarm de puree tot 50ºC en giet dit op het ei-suikermengsel, roer het goed en verwarm het verder naar 85ºC. Knijp de gelatine uit, roer het door de puree en laat het afkoelen in de koelkast. Klop de slagroom stijf en spatel de slagroom door het lobbige frambozenmengsel. Giet het in een tulbandvorm die eerst wordt omgespoeld met koud water. Steek er op verschillende plaatsen verse frambozen in. Laat het minstens 4 uur opstijven in de koelkast. Smelt de chocolade au bain-marie, strijk het uit op een koud werkblad (bekleed met plastic folie), laat de chocolade weer hard worden en breek hem in stukken tot chocoladeschotsen. Stort de tulband op een schaal, giet de frambozencoulis over de tulband en garneer het met frambozen en chocoladeschotsen.

 

Tip
Zet de tulband, voor het storten, 10 seconden in een bak met warm water. De tulband laat dan gemakkelijker los.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: