Truffelrisotto met lam en aubergine

Ingredients

  • Olijfolie 4 eetlepels
  • Boter 2 eetlepels
  • Lamsracks 2
  • Uitje 1
  • Knoflook 2 teentjes
  • Truffelrisotto 150 gram
  • Kippenbouillon 4,5 dl
  • Oude kaas, geraspt 50 gram
  • Aubergine 1
  • Groene olijven handje
  • Zwarte olijven handje
  • Basilicum 20 blaadjes
  • Witte balsamico-azijn 2 eetlepels
  • Zout en peper

Verwarm de oven voor op 190ºC. Leg de aubergine in een ingevette ovenschaal en zet deze 45 min. in de oven. Haal de aubergine uit de oven en laat afkoelen. Laat hierna de oven afkoelen tot 70ºC.

Verhit 1 el olijfolie en 1 el boter in een pan. Bak de lamsracks aan alle kanten in ongeveer 2 min. bruin. Leg de racks vervolgens in een ovenschaal en laat deze 45 min. in de oven op 70ºC. langzaam garen.

Pel en snipper een uitje en een teentje knoflook. Verhit 1 el olie in een pan en voeg de fijngesnipperde ui en knoflook toe, fruit deze kort aan. Voeg de risottorijst en bak deze mee tot de rijst glazig wordt.

Voeg een deel van de bouillon toe zodat de rijst net onder staat. Laat de pan op halfhoog vuur staan en laat de rijst het vocht opnemen onder voortdurend roeren. Voeg telkens een klein beetje bouillon toe en blijf roeren. Voeg als laatst, als alle bouillon is opgenomen, nog een klontje boter en de geraspte kaas toe.

Verwijder de schil van de aubergine en snij het vruchtvlees in stukken. Snij de olijven in ringen en snij één gepeld teentje knoflook fijn. Voeg dit samen met 10 blaadjes basilicum toe aan de aubergine. Meng het door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Snij de lamsracks doormidden. Verdeel de auberginesalade over de borden, leg hierop een hoopje risotto en een stuk lamsrack. Garneer het gerecht met wat blaadjes basilicum.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: