Toscaanse burgers

Ingredients

  • Rundergehakt 600 gram
  • Pancetta, grof gehakt 100 gram
  • Pesto 90 gram
  • Mayonaise 150 gram
  • Pomodora- of trostomaten, in dikke plakken 2
  • Rode ui, in dikke ringen 2
  • Olijfolie 3-4 eetlepels
  • Bocconcini (Mozzarellabolletjes), in plakken 4
  • Italiaanse bollen, opengesneden 4
  • Rucola 50 gram

Doe het gehakt, de pancetta, 2 1/2 eetlepels pesto en zout en peper naar smaak in de keukenmachine. Laat de machine kort draaien tot alles net is gemengd. Vorm 4 burgers van het mengsel en zet deze tot gebruik in de koelkast. Meng de mayonaise met de rest van de pesto. Bestrijk de tomaat en ui met wat olijfolie. Gril ze op de hete bbq 5-6 minuten. Keer af een toe. Bestrijk intussen de burgers met wat olijfolie en gril ze 5-7 minuten. Keer ze halverwege en leg de kaas erop. Laat de kaas smelten. Bestrijk de broodjes licht met olijfolie en rooster ze 30 seconden met de snijkant naar beneden. Bestrijk de onderste helft van de broodjes met wat pestomayonaise. Beleg met rucola, burgers, ui en tomaat. Bestrijk de bovenkant van het broodje met de rest van de pestomayonaise en dek af.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: