Ternera al estragón

Ingredients

  • Uien 2
  • Knoflook 4 tenen
  • Olijfolie 4 eetlepels
  • Gedroogde dragon 2 theelepels
  • Kalfsbiefstukjes 4
  • Peper
  • Peterselie 4 takjes
  • Zwarte olijven zonder pit 12
  • Droge witte wijn 1 dl
  • Bloem (om te bestuiven)

Uien pellen en in dunne ringen snijden. Knoflook pellen en teentjes halveren. In een koekenpan olijfolie verhitten en uienringen, knoflook en dragon toevoegen. Vuur heel laag zetten en uienmengsel op zacht vuur 15 minuten bakken, tot uien zacht zijn maar niet bruin. Intussen kalfsbiefstukje met bloem bestuiven en peper erover strooien. Peterselie fijnhakken en olijven in ringetjes snijden. Uienmengsel uit pan scheppen en even apart zetten. Vuur hoog zetten en in achtergebleven olie kalfsbiefstukje in 2 à 4 minuten rondom bruinbakken. Biefstukjes uit pan nemen en uienmengsel toevoegen. Geheel al roerende op middelhoog vuur in ca 2 minuten laten inkoken. Peterselie en olijven toevoegen en door uienmengsel mengen. Dragon-uiensaus over biefstukjes scheppen en opdienen.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: