Tartelettes met chocoladevla en frambozen

Ingredients

  • Gelatine 2 blaadjes
  • Slagroom 50 ml
  • Chocoladevla (zelfgemaakt) 300 ml
  • Zachte boter 90 gram
  • Suiker 2 theelepels
  • Bloem 180 gram
  • Eidooiers 2
  • Frambozen 125 gram
  • Poedersuiker 3 eetlepels

Week de gelatine in koud water. Verwarm de slagroom en los de uitgeknepen gelatineblaadjes erin op. Laat even afkoelen en roer door de chocoladevla (zelfgemaakt). Zet afgedekt 2 uur in de koelkast. Meng voor het deeg intussen de boter, suiker en een snufje zout met een houten lepel. Voeg vervolgens de bloem, eidooiers en 2 eetlepels koud water toe en kneed kort tot een samenhangend deeg (niet te lang kneden). Voeg indien nodig extra water toe. Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg 1 uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180ºC. Rol het deeg uit tot ongeveer 3-5 mm dik. Bekleed de taartvormpjes met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak de bodems in de oven in 15-20 minuten goudbruin en knapperig. Laat afkoelen. Schep het chocolademengsel in de taartjes en verdeel de frambozen erover. Bestrooi voor het serveren met poedersuiker.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: