Tarte tatin van pruimen

Ingredients

  • Boter 75 gram
  • Kristalsuiker 100 gram
  • Grote, rijpe pruimen, ontpit en gehalveerd 600 gram
  • Diepvriesbladerdeeg, ontdooid 5-6 plakjes
  • Eidooier 1

Smelt de boter in een taartvorm met vaste bodem van ca 24 cm doorsnede. Strooi de suiker in de vorm en verwarm die op laag vuur totdat de suiker goudgeel gaat karameliseren. Leg hierop, dicht tegen elkaar aan, de gehalveerde pruimen met de snijkant naar beneden. Verwarm nog even op middelhoog vuur totdat een deel van het vocht verdampt is. Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een cirkel van circa 26 cm doorsnede en een dikte van 3-4 mm. Leg het deeg over de pruimen en duw de deegrand tussen de vorm en de pruimen. Klop de eidooier los met 1 el water en bestrijk het deeg hiermee. Bak de taart in 30-40 minuten goudgeel en gaar in het midden van een voorverwarmde oven op 200ºC. Stort het voor serveren op een schaal zodat de pruimen bovenop liggen en serveer lauwwarm of koud met lobbig geklopte, ongezoete slagroom.

Print Recipe

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: