Tarte tatin met appel en cranberry’s

Ingredients

  • Bloem 200 gram
  • Suiker 150 gram
  • Koude roomboter in kleine stukjes 150 gram
  • Ei 1
  • (Granny Smith) appels geschild en in elk 4 parten 2
  • Verse cranberry's 100 gram
  • Bollen roomijs 4

Meng in een kom de bloem met 50 gr suiker, een snufje zout en 100 gr boter. Meng alles met de vingertoppen tot een kruimelig mengsel. Voeg het ei en 1 eetlepel koud water toe en kneed alles snel tot een soepel deeg. Laat het deeg in huishoudfolie in de koelkast 30 minuten rusten. Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel de rest van de boter en suiker over de bodem van de springvorm. Leg de appelparten met de bolle kant naar beneden in de vorm en strooi de cranberry’s ertussen. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde van lap van 25 cm. Leg het deeg over de appels en vouw de rand iets naar beneden. Bak de taart in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar. Keer de taart direct uit de oven om op een platte schaal. Serveer de taart lauwwarm in punten met een bol ijs erop.

Print Recipe

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: