Superluchtige aardbeienmousse

Ingredients

  • Witte chocolade, grof gehakt 100 gram
  • Aardbeien 250 gram
  • Pistachenoten, gehakt 2 eetlepels
  • Eiwit 1
  • Suiker 2 eetlepels
  • Roomijs 150 gram
  • Griekse yoghurt 100 gram
  • Marshmallows, in stukjes 4

Smelt de chocolade au bain-marie en roer helemaal glad. Doop 4 aardbeien in de chocolade en laat ze op een stukje bakpapier uitharden. Giet de rest van de gesmolten chocolade op een stuk bakpapier en bestrooi met de pistachenoten. Laat de chocolade in circa 30 minuten weer hard worden. Pureer de helft van de overige aardbeien en snijd de andere helft in kleine stukjes.

Klop het eiwit los met een mixer en voeg de suiker toe. Klop het eiwit tot stijve pieken. Steek de chocolade-aardbeien aan de prikkers. Hak de pistache-chocolade in stukjes. Schep het ijs met de yoghurt en gepureerde aardbeien in de kom van de blender en klop kort op een hoge stand. Spatel het opgeklopte eiwit, de stukjes aardbei en de helft van de marshmallows erdoor en verdeel de mousse over 2 hoge glazen. Garneer met stukjes chocolade en de overige marshmallows. Steek de aardbeienprikkers erin en serveer direct.

Bereidingstip

Vervang in het recept de pistachenoten door amandelen.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: