Strawberry Streusel Cake

Ingredients

  • CAKE BESLAG
  • Boter, op kamertemperatuur 75 gram
  • Suiker 70 gram
  • Eieren 3
  • Zure room 3 eetlepels
  • Vanille-extract 1 theelepel
  • Bakpoeder 2 theelepels
  • Bloem 160 gram
  • Zout 1/4 theelepel
  • AARDBEIENVULLING
  • Verse aardbeien 300 gram
  • Suiker 2 eetlepels
  • Maizena 1 eetlepel
  • Citroen, schil 1
  • STREUSEL-TOPPING
  • Bloem 85 gram
  • Zout snufje
  • Boter, op kamertemperatuur 56 gram
  • Bruine suiker 50 gram
  • Gemalen kaneel 1/4 theelepel

Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet een bakblik van 20 cm in en bekleed met bakpapier.

Bereid streusel-topping voor. Meng in een middelgrote kom bruine suiker met bloem, zout en kaneel. Klop om te mengen en voeg dan zachte boter toe met een vork tot het mengsel kruimelig aanvoelt. Zet de streusel opzij totdat alle andere ingrediënten klaar zijn.

Bereid aardbeienvulling voor. Snijd aardbeien in kleine stukjes en doe ze in een kom. Voeg suiker, citroenschil en maizena toe en meng goed. Zet apart tot je het cakebeslag hebt gemaakt.

Bereid het cakebeslag voor. Meng in een middelgrote kom de bloem met bakpoeder en zout. Zet apart tot het klaar is voor gebruik. Voeg in een grote mengkom boter en suiker toe en meng het goed door elkaar. Voeg de eieren een voor een toe. Voeg zure room en vanille-extract toe en mix het goed door. Voeg geleidelijk het bloemmengsel toe. Giet het beslag in het bakblik. Verspreid aardbeienvulling en bedek met streusel-topping. Bak ongeveer 40 minuten tot een in het midden gestoken tandenstoker er schoon uitkomt. Als de streusel te snel bruin wordt, dek hem dan af met aluminiumfolie en ga verder met bakken. Laat voor het serveren minimaal 20 minuten afkoelen op een koelrek. Bestrooi indien gewenst met poedersuiker.

 

 

 

Bron: Home Cooking Adventure

Print Recipe

%d bloggers liken dit: