Stoofperen

  • 70 mins
  • 7 ingredients

Ingredients

  • citroen 1
  • stoofpeertjes 1 kg
  • Soepele rode wijn 250 ml
  • Suiker 75 gram
  • Kaneelstokje 1
  • Kruidnagels (optioneel) 4
  • Laurierblad (optioneel) 1

Snijd met een scherp mesje of dunschiller 3 reepjes gele schil van de citroen. Schil de peertjes met een scherp mesje of dunschiller. Laat de steeltjes eraan zitten. Doe de stoofperen in een ruime pan en voeg de wijn toe. Vul aan met water totdat de peertjes net onder staan. Voeg de citroenreepjes, suiker en het kaneelstokje toe en breng aan de kook. Voeg voor een extra kruidig accent de kruidnagels en laurier toe. Stoof 1 uur op laag vuur. Serveer warm of koud.

 

Variatietip: Je kunt de rode wijn en het water ook vervangen door 750 ml port. Gebruik dan de helft van de suiker.

 

Bereidingstip: Maak van je stoofperen supersnel een compote door 100 gram stoofperen fijn te snijden en er 1 eetlepel kookvocht door te roeren. Voeg 2 eetlepels sinaasappel-gembermarmelade (potje 340 gram) toe en schep door elkaar. Serveer bij een kaasplankje.

Print Recipe

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: