Sperzieboontjes met kip en champignons

  • 30 mins
  • 8 ingredients

Ingredients

  • Kipfilet 400 gram
  • Sperzieboontjes 500 gram
  • Champignons 1 doosje
  • Kerriepoeder 2 theelepels
  • Zout en peper
  • Plantaardige olie 2 1/2 eetlepels
  • Sinaasappelsap 1 dl
  • Fijngehakte peterselie 2 eetlepels

Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in stukjes van ca 3 cm. Maak champignons schoon en snijd ze in plakjes. Bestrooi de stukjes kip met het kerriepoeder en wat peper en zout. Verhit de olie in een wok of grote braadpan en bak de kip al omscheppend bruin en gaar. Neem de stukjes kip uit de pan. Bak de sperzieboontjes al omscheppend op een hoog vuur ca 6 minuten totdat ze glazig zijn. Voeg de champignons toe en bak nog 2 minuten. Schep de stukjes kip door de groenten en voeg het sinaasappelsap toe. Verwarm het gerecht nog enkele minuten en breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met de peterselie. Lekker met witte rijst.

Print Recipe

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: