Smokey’s original BBQ-saus

Ingredients

  • Appelciderazijn 100 ml
  • Cola 75 ml
  • Appelsap 75 ml
  • Sojasaus 2 eetlepels
  • Worcestershiresaus 50 ml
  • Bruine basterdsuiker 4 eetlepels
  • Appelstroop 2 eetlepels
  • Tabasco 1 eetlepel
  • Piggy mix bbq-kruiden 3 eetlepels
  • Ketchup 500 ml
  • Honing 100 ml
  • Crema balsamico 3 eetlepels

Verhit in een pan de appelciderazijn, cola, het appelsap, de sojasaus en worcestershiresauce tot tegen de kook aan. Voeg de suiker, appelstroop, tabasco en Piggy mix bbq-kruiden toe. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg de ketchup, honing en crema balsamico toe en roer alles goed door. Draai het vuur laag en laat de saus 15 min. zachtjes koken. Neem van het vuur en laat helemaal afkoelen. Schenk over in een schone fles of pot. Sluit af en bewaar tot 2 weken in de koelkast.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: