Sint-jacobsschelpen op avocadomousse

Ingredients

  • Rijpe avocado, in blokjes 1
  • Citroensap 1 eetlepel
  • Zure room 1 eetlepel
  • Olijfolie 3 eetlepels
  • Gedroogde chilipeper (verkruimeld) 1
  • Sint-jacobsschelpen 300 gram

Schil de avocado en snijd deze in blokjes. Schep deze om met citroensap. Pureer de helft van de avocado met de zure room en 2/3 van de olie met de staafmixer (of met de vork zeer fijn prakken). Verkruimel de chilipeper. Beng de avocadomousse op smaak met de helft van de chilipeper en eventueel zout. Verhit de grillpan. Dep de Sint-Jakobsschelpen goed droog. Bestrijk ze dun met olie en grill ze in 1-2 min. in de grillpan gaar, keer ze halverwege. Verdeel de avocadomousse de cocktailglazen. Leg de rest van de avocadoblokjes en sint-jacobsschelpen erop. Bestrooi het gerecht met chilipeper. Serveer direct.

Bereidingstip:

De avocado verkleurt snel, zelfs als er citroensap over gedruppeld wordt. Bereid dit gerecht daarom niet te lang van tevoren.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: