Sint-Jacobsschelpen op aardappelkoekjes met erwtenpuree

Ingredients

  • Boter 1 eetlepel
  • Sjalotten, fijn gesnipperd 3
  • Knoflook, fijngesneden 1 teentje
  • Ongerookte pancetta, fijn gesneden 2 plakken
  • Diepvrieserwten 155 gram
  • Kippenbouillon, of water 60 ml
  • Olie, om te frituren, plus 1 eetlepel
  • Bloemige aardappelen, geschil en zeer dun gesneden 4-5 (48 plakken)
  • Sint-Jakobsschelpen, horizontaal doormidden gesneden 24
  • Verse munt om te garneren

Smelt de boter in een kleine pan en frituur de sjalotten, knoflook en pancetta op lage hitte, 3 minuten of totdat ze zacht, maar niet gekleurd zijn. Doe de erwten en de bouillon erbij en bak op hoge hitte 3 minuten of totdat al het vocht verdampt is. Koel wat af, doe in een keukenmachine en pureer glad. Breng op smaak met kruiden. Vul een diepe pan met dikke bodem of een frituurpan voor eenderde met olie en verhit tot 190ºC of totdat een dobbelsteentje brood in 10 seconden bruin wordt. Bak de aardappelplakjes in porties knapperig en goudbruin. Laat uitlekken op stukken keukenpapier en bestrooi met zout. Roer de Sint-Jacobsschelpen in porties 5 seconden aan elke kant of totdat ze van binnen lichtbruin zijn, maar in het midden ondoorzichtig. Verhit de erwtenpuree. Schep 1 theelepel puree op elke aardappelplak, leg er een Sint-Jacobsschelp op. Breng op smaak met peper en garneer met munt.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: