Sauzen…..

Barbecuesaus

Fruit in een steelpan 1 gesnipperde ui en 2 teentjes knoflook. Voeg 250 ml tomatenketchup, 2 eetlepels witte wijnazijn, worcestersaus en schenkstroop, 1 eetlepel pittige mosterd en 1 theelepel sambal oelek toe. Laat 15 minuten zachtjes koken en schenk in een schone pot. Laat afkoelen en bewaar in de koeling.


Whiskeysaus met rokerige paprika

Meng 4 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels ketchup, 2 eetlepels whiskey, 1 eetlepel citroensap, een paar druppels worcestershiresaus, een snuf gerookte paprikapoeder, een paar druppels tabasco (naar smaak) in een kommetje en roer door elkaar. Proef en voeg naar smaak eventueel nog wat meer van de ingrediënten toe.


Sherrymayo met gebakken uitjes

Meng 3 eetlepels crème fraiche, 3 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels medium sherry, 1 eetlepel gembersiroop en 1 theelepel zoete paprikapoeder tot een egale saus. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met 6 eetlepels gebakken uitjes (kant en klaar).

Salsa verde met dragon en citroen

Hak 1 1/2 teen knoflook, 2 eetlepels kappertjes, 4 kleine augurken, 6 ansjovisfilets, 15 gram platte peterselie, 15 gr dragon (alleen de blaadjes) en 10 gram verse munt (alleen de blaadjes) fijn en doe in een kom. Voeg 1 eetlepel dijonmosterd, 3 eetlepels rode wijnazijn en het rasp van 1/2 citroen toe. Roer er 8 eetlepels extra vierge olijfolie door tot je de juiste dikte hebt. Breng op smaak met peper en zout.

Saffraanaïoli

Overgiet 8 saffraandraadjes met 1 eetlepel heet water. Doe 4 eetlepels mayonaise in een kommetje en roer er 1 teentje geperste knoflook door. Meng met de saffraandraadjes en het afgekoelde water. Breng op smaak met wat citroensap, zout en peper.

 

Romescosaus met lente-ui

Dep 3 gegrilde paprika’s (uit pot) droog. Doe in een hoge kom, samen met 75 gram gerookte amandelen, 4 eetlepels olijfolie, 1 theelepel komijnpoeder, 2 eetlepels rode wijnazijn, 1/2 teen knoflook en rodepepervlokken. Pureer met de staafmixer tot een egale maar niet te gladde saus. Breng op smaak met zout. Bestrooi met 1 lente-ui (in ringetjes).

 

Print Recipe

%d bloggers liken dit: