Salmorejo (koude Spaanse soep)

Ingredients

  • Rijpe tomaten 1 kg
  • Brood 150 gram
  • Knoflook 3 teentjes
  • Rode wijn azijn 3 eetlepels
  • Paprikapoeder 1 theelepel
  • Olijfolie (extra vierge) 75 ml
  • Peper en zout snuf
  • Eieren 2
  • Serranoham 4 plakjes

Besprenkel het brood met een klein beetje water en laat iets week worden. Kook de eieren in ca 8 minuten hard. Snijd de tomaten in partjes en doe in de blender. Voeg de knoflook, rode wijn azijn, brood, paprikapoeder, olijfolie en een snuf peper en zout toe en mix goed door elkaar. Zet de soep minimaal een uurtje in de koelkast.

Serveer de Salmorejo in een glaasje of kom met stukjes hardgekookt ei, serranoham en wat druppels olijfolie.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: