Salade van zeekraal, krieltjes en Hollandse garnalen

Ingredients

  • Krieltjes, schoongeboend 500 gram
  • Groene aspergetips 100 gram
  • Zeekraal 100 gram
  • Citroen 1
  • Dille 1 bakje, 15 gram
  • Dijonmosterd 1 theelepel
  • Olijfolie 3 eetlepels
  • Hollandse garnalen 100 gram

Boen de krieltjes schoon en kook in 12 min. gaar. Breng een pan water aan de kook en kook de aspergetips in 1 min. beetgaar. Voeg na 30 sec. de zeekraal toe. Giet af en spoel koud onder stromend water. Halveer de citroen. Snijd een helft in parten en pers de andere helft uit. Snijd de dille fijn.

Meng in een ruime kom het citroensap met de dille, mosterd en olie tot een dressing. Breng op smaak met (versgemalen) peper. Giet de krieltjes af en halveer ze. Meng ze door de dressing en laat 5 min. intrekken. Doe de groenten erbij. Verdeel de garnalen erover en serveer met de citroenparten.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: