Salade met ham, meloen en cranberrydressing

  • 15 mins
  • 14 ingredients

Ingredients

  • Gemengde sla 75 gram
  • Rucola 25 gram
  • Cantaloupe (in stukken) 1
  • Mozzarella (in stukken) 200 gram
  • Gedroogde cranberry's 2 eetlepels
  • Rauwe ham, Parmaham of Coburgerham 200 gram
  • VOOR DE CRANBERRYDRESSING
  • Sjalot, gesnipperd 1
  • Verse cranberry's 50 gram
  • Extra vergine olijfolie 60 ml
  • Verse tijmblaadjes 1 theelepel
  • Rode wijnazijn 2 theelepels
  • Vloeibare honing 1 theelepel
  • Dijonmosterd 1 theelepel

Verdeel de gemengde sla en rucola over 4 borden. Snij de meloen in stukken. Verdeel de stukken meloen en mozzarella over over de salade.  Bestrooi met de gedroogde cranberry’s.  Meng alle ingrediënten voor de dressing in de kleine kom van de foodprocessor of met de staafmixer tot een gladde dressing.  Breng op smaak met peper en zeezout.  Sprenkel vlak voor het serveren een beetje van de dressing over de salade.  Drapeer er de plakjes rauwe ham over.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: