Sabayon van bier met bosvruchten, mango en grapefruit

Ingredients

  • Karmeliet (je gebruikt hiervan 3 eierdopjes) 1 flesje
  • Grapefruit 1/2
  • (ontdooid diepvries) fruit zoals bosvruchten en mango
  • Eidooiers 3
  • Suiker 3 eierdopjes

Haal het diepvries fruit uit de vriezer, zodat het kan ontdooien. Grotere stukken kun je eventueel in kleinere blokjes snijden. Je kunt natuurlijk zelf lekker variëren met het fruit. Verwijder het velletje van de parten van de grapefruit en snijd het vervolgens in stukjes.

Splits allereerst drie eieren en doe de dooiers daarna in een pan met een wat ronde bodem. Bij een pan met een rechte ‘hoek’ in de bodem loopt je kans dat er langs de randen wat ei als het ware gebakken wordt, omdat je er met een garde niet goed bij kunt.

Voeg 3 eierdopjes suiker toe en 5 eierdopjes bier, in mijn geval Karmeliet. Gebruik een garde om de eierdooiers alvast te breken en meng het met de rest.

Zet het vuur op middelhoog en nu begint het sporten! 🙂 Klop ‘achtjes’ met de garde totdat het mengsel een stevige Sabayon wordt. De Sabayon is klaar als je de slagen van de garde blijft zien in de Sabayon. Tijd om het dessert op te dienen!

Schep allereerst wat van de bosvruchten in een mooi glas. Schep er vervolgens wat gesneden mango over gevolgd door de blokjes grapefruit. Als laatste schep je er de Sabayon over en leg je nog wat vruchtjes over de Sabayon om het af te maken.

Eet smakelijk!

Print Recipe

%d bloggers liken dit: