Rozenpavlova met rood fruit

Ingredients

  • Eiwitten 4-5
  • Poedersuiker 220 gram
  • Maïzena 1 eetlepel
  • Azijn 2 theelepels
  • Rozenwater 1 theelepel
  • Slagroom 600 ml
  • Gemengd rood fruit 300 gram
  • Poedersuiker om mee te bestrooien

Verwarm de oven voor 150ºC. Klop de eiwitten stijf tot ze zachte pieken vormen. Voeg dan beetje bij beetje de suiker toe en blijf kloppen tot het eiwit stijf en glanzend is. Zeef de maïzena erover en schep voorzichtig door, samen met het rozenwater en de azijn. Leg een stuk bakpapier op de bakplaat en schep er het meringuemengsel op. Zorg dat je een mooie cirkel maakt of meerdere kleine cirkels. Bak de meringue ca 1 uur. Draai de oven uit en laat de meringue afkoelen in de oven. Klop de slagroom en verdeel die over de meringue. Verdeel dan het fruit erover. Maak af met wat poedersuiker en serveer onmiddellijk. Garneer met vers rood fruit. Indien je diepvries gemengd rood fruit gebruikt, warm het dan heel even op.

Print Recipe

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: