Rosbief met salami-olijvenjus

Ingredients

  • Rosbief 1 kg
  • Salami (aan een stuk) 50 gram
  • Ui, in partjes 1
  • Zwarte olijven 75 gram
  • Boter 50 gram
  • Witte droge wijn 1 dl
  • Runderbouillon of fond 1 1/2 dl
  • Tomatenpuree 2 theelepels
  • Zout en peper

Snijd de salami in kleine blokjes. Hak de olijven grof. Dep het vlees droog. Verhit de boter in een braadpan en bak de salamiblokjes 3 minuten op een halfhoog vuur. Schep ze uit de pan. Bak het vlees rondom bruin in het bakvet. Bestrooi met peper en zout en leg de salami, ui en de olijven er omheen. Schenk de wijn erbij langs de rand van de pan en braad de rosbief met het deksel schuin op de pan in ca 25 minuten rosé. Laat het vlees buiten de pan afgedekt met aluminiumfolie ca 10 minuten rusten. Breng het bakvet met 1 1/2 dl runderfond aan de kook en roer de aanbaksels los. Voeg tomatenpuree toe en laat de jus even doorkoken. Snijd rosbief in dunne plakken.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: