100%

Roodbaars met gepekelde komkommer en vissaus

Ingredients

  • Komkommer 1
  • Zout 30 gram
  • Witte wijnazijn 100 ml
  • Suiker 50 gram
  • Mosterdzaad 20 gram
  • Venkel, dunne plakken gesneden, loof fijngesneden 1
  • Slagroom 200 ml
  • Visbouillon 1 blokje
  • Roodbaarsfilet met huid 4
  • Olijfolie 3 eetlepels
  • Bieslook, fijngesneden 10 gram

Schil de komkommer en haal met de dunschiller lange linten van de komkommer. Laat het zout oplossen in 1 L water en leg de linten minimaal 12 uur in deze pekel.

Breng intussen 100 ml water met de azijn, de suiker en het mosterdzaad aan de kook en schenk het kokende mengsel over de plakken venkel (houd het loof achter). Laat de venkel minimaal 12 uur marineren. Breng de slagroom met het visbouillonblokje aan de kook en laat, onder regelmatig roeren, zachtjes doorkoken tot de bouillon is opgelost. Dep intussen de roodbaarsfilets goed droog met keukenpapier. Verhit de olie in een koekenpan en bak de filets op de huidkant tot deze mooi goudbruin en krokant zijn en de vis net gaar. Leg op elk bord een plak zoetzure venkel en leg er een roodbaarsfilet op. Garneer met de linten gepekelde komkommer en het venkelloof. Roer de bieslook door de saus en schenk de saus rondom de vis.

 

Bereid de gepekelde komkommer en die gemarineerde venkel een dag van tevoren.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: