Romige sinaasappelbavarois

Ingredients

  • Sinaasappel, schoongeboend 1
  • Witte chocolade in blokjes 50 gram
  • Mascarpone 250 gram
  • Slagroom 250 ml
  • Gelatine 1/2 blaadje

Rasp van de sinaasappel de oranje schil en pers de helft uit. Schil de andere helft dik. Snijd de partjes tussen de vliezen uit en snijd in stukjes. Smelt de chocolade in een hittebestendige kom boven een pan heet water (= au bain-marie); laat de kom het water niet raken. Roer er van het vuur de mascarpone en 1 el sinaasappelsap door. Klop de slagroom stijf. Houd ¼ tl van de sinaasappelrasp apart en spatel de rest met het mascarponemengsel door ¾ van de slagroom.

Verdeel de sinaasappelstukjes over 4 coupes. Schep de bavarois erop en strijk glad. Week de gelatine 5 min. in ruim koud water. Breng in een steelpan de rest van het sinaasappelsap tegen de kook aan. Los van het vuur al roerend de goed uitgeknepen gelatine erin op. Zet de pan in een bak koud water en laat afkoelen. Schenk de afgekoelde gelei op de bavarois en zet 20-25 min. in de koelkast om op te stijven. Doe de rest van de slagroom in de spuitzak en spuit mooie toeven op de bavarois. Bestrooi met de apartgehouden sinaasappelrasp.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: