Romige mosselsoep

Ingredients

  • Mosselen 1 kg
  • Fijne soepgroenten 250 gram
  • Witte wijn 200 ml
  • Slagroom 500 ml
  • Rode peper, zaadlijsten en zaadjes verwijderd 1
  • Prei, alleen het wit, ragfijn gesneden 1
  • Tuinkers, geknipt 20 gram

Was de mosselen in ruim koud water en verwijder de schelpen die openstaan of kapot zijn. Snijd de soepgroenten nog een keer extra fijn. Kook de mosselen in de witte wijn met de soepgroenten in 5-8 min. op hoog vuur gaar. Laat ze afkoelen. Zeef intussen het kookvocht door de fijne zeef in een pan. Voeg de room toe aan het kookvocht en laat dit samen op laag vuur inkoken tot een smaakvolle soep. Neem intussen de mosselen uit de schelpen. Snijd het vruchtvlees van de rode peper in blokjes van 1-2 mm en voeg deze toe aan de soep. Breng de soep evt. op smaak met peper. Roer, vlak voor serveren, de prei door de soep. Schep de soep in 4 soepkommen. Verdeel de mosselen over de kommen en garneer met de tuinkers.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: