Rode uiensoep met rode port

Ingredients

  • Boter 40 gram
  • Rode uien in halve dunne ringen 500 gram
  • Bruine basterdsuiker 1 eetlepel
  • Rode port 1 dl
  • Balsamico azijn 1 eetlepel
  • Runderbouillon (van tablet) 1 liter
  • Laurierblaadjes 2
  • Wit stokbrood 1/2
  • Kruidenboter 2 eetlepels
  • Geraspte Gruyère kaas 50 gram
  • Platte perselie fijngeknipt 2 eetlepels

Verhit de boter in een soeppan met dikke bodem. Fruit de uiringen in ca 3 minuten op halfhoog vuur glazig. Voeg de suiker toe en bak ca 1 minuut mee op hoog vuur. Voeg de port en balsamico-azijn toe en laat het uimengsel ca 30 minuten, zonder deksel, zachtjes fruiten tot de uien licht karamelliseren. Voeg de bouillon en de laurierblaadjes toe. Laat de soep nog 20 minuten zachtjes koken, zonder deksel, zodat alle smaken goed doortrekken. Verwarm intussen de oven voor op 180ºC. Snijd het stokbrood in schuine grote stukken. Bestrijk ze met kruidenboter. Leg ze op een, met bakpapier beklede, bakplaat en bak ze 5 minuten. Neem de broodstukken uit de oven, strooi de Gruyère kaas erop en bak ze nog 3 minuten tot de kaas smelt. Schep de soep in soepkommen en leg in iedere kom een krokant broodje. Bestrooi met peterselie.

Print Recipe

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: