Pompoenpuree

  • 1540 mins
  • 6 ingredients

Ingredients

  • Flespompoen 1
  • Grote ui 1
  • Knoflook 4 tenen
  • Verse tijm 3 takjes
  • Extra vergine olijfolie 2 eetlepels
  • Zout en peper
Bekleed een bakplaat met bakpapier, verwarm de oven voor op 200° C. Haal de tenen knoflook uit het velletje en verdeel deze over de bakplaat. Snijd de ui in grof en verdeel dit ook over de bakplaat. Schil de pompoen, schep de zaden er uit en snijd de pompoen in grove stukken. Leg de stukken pompoen op de knoflook en ui. Breng op smaak met zout en peper, besprenkel met olijfolie en verdeel de takjes tijm erover. Rooster de pompoen 40 minuten in de oven, tot het gaar en mooi zacht is geworden. Verwijder de takjes tijm en laat het pompoenmengsel afkoelen. Stop de pompoen samen met de knoflook en ui in een keukenmachine en pureer dit tot een gladde puree. Bewaar de puree in de koelkast, en warm het op in een pannetje. Eventueel kun je dan nog een beetje olijfolie toevoegen om het smeuïger te maken.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: