Polonaises met ijs en passievrucht

  • 150 mins
  • 7 ingredients

Ingredients

  • Basis eiwitschuim 1 portie
  • Slagroom 125 ml
  • Suiker 1 eetlepel
  • Advocaat 3 eetlepels
  • Vanilleroomijs 4 bollen
  • Passievruchten 2-3
  • Blauwe bessen 50 gram

Verwarm de oven voor op 100 °C. Schep het eiwitschuim in een spuit- zak van glad mondstuk (11⁄2 -2 cm). Teken met potlood op een bakplaat met bakpapier 4 cirkels van 8 cm ø. Draai het bakpapier om (de cirkel is nog zichtbaar). Spuit de cirkels vol met een laag eiwitschuim (bodem); begin aan de buitenkant en vul ze dan verder op. Spuit op de rand van de cirkels nog 3 ringen eiwitschuim zodat er een hoge rand ontstaat. Strijk de cirkels aan de buitenkant met de achterkant van een lepel van beneden naar boven glad.
Droog de polonaises 2 uur in de voorverwarmde oven. Laat ze afkoelen en bewaar eventueel in een luchtdichte trommel.
Klop de slagroom met de suiker stevig. Zet de polonaises op 4 borden of een schaal. Schep de advocaat en vervolgens het ijs erin. Maak de polonaises af met een toef slagroom, het vruchtvlees van de passievrucht en wat blauwe bessen.

Tip: Polonaises zijn reuze handig om op voorraad te hebben. Met vers fruit, slagroom of ijs maak je er in een handomdraai een gebakje of dessert mee. Bewaar polonaises in een luchtdichte trommel of de diepvries.

Print Recipe

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: