Plaatbrood (basisrecept) met paprika, olijven, ham en rucola

Ingredients

  • Basisrecept 1x
  • Olijfolie + extra 2 eetlepels
  • Puntpaprika's, vruchtvlees in reepjes 6 gemixte kleur
  • Rode ui, in halve dunne ringen 1 grote of 2 kleine
  • Knoflook (geperst) 2 teentjes
  • Olijven, grofgehakt 60 gram
  • Rucola 85 gram
  • Gedroogde ham 70 gram
  • Parmezaanse kaas 50 gram

Maak het brood volgens het basisrecept. Verhit tijdens de tweede rijs van het deeg de olijfolie in een koekenpan en bak de paprika en ui omscheppend 5 minuten op middelhoog vuur. Bak de knoflook 1 minuut mee en laat afkoelen. Rol of rek het deeg uit op een ingevette bakplaat en besprenkel met olijfolie. Verdeel het paprikamengsel over het deeg en bestrooi met de olijven. Laat afgedekt met vershoudfolie nog 1 uur rijzen. Verwarm de oven voor op 180ºC. Bak het brood in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin. Bestrooi voor het serveren met de rucola, leg de ham erop en rasp de Parmezaanse kaas erover.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: