Plaatbrood (basisrecept) met courgette, paprika en gedroogde tomaat

Ingredients

  • Basisrecept 1x
  • Passata 180 ml
  • Zout Snufje
  • Suiker snuf
  • Gedroogde oregano 1 theelepel
  • Olijfolie 1 theelepel
  • Mozzarella (geen buffermozzarella, die is te nat) geraspt 400 gram
  • Courgette, in dunne schijfjes 1
  • Groene paprika, in dunne ringen 1
  • Zongedroogde tomaten op olie, in stukjes 6
  • Parmezaanse kaas, fijngeraspt 30 gram
  • Chilivlokken, optioneel snufje

Maak het brood volgens het basisrecept. Verwarm de oven voor 200ºC. Maak tijdens de tweede rijs van het deeg de saus door de passaat, het zout, de suiker, oregano en olijfolie in een kommetje te mengen. Zet opzij tot gebruik. Rol of rek het deeg uit op een ingevette bakplaat en duw het met de vingers uit elkaar om een rechthoek (of welke vorm dan ook) te vormen. Verdeel de saus in een heel dunne laag over het deeg. Je moet het deeg nog door de saus kunnen zien, het kan dat er wat saus overblijft. Verdeel de mozzarella er gelijkmatig over en beleg met de courgette, paprika en zongedroogde tomaat. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en eventueel met chilivlokken. Bak het brood in het midden van de oven in zo’n 25 minuten goudbruin. Laat iets afkoelen en snijd in porties. Lekker met sla erbij.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: