Pittige aardbeienchutney

Ingredients

  • Sjalotten 200 gram
  • Verse gember 3 cm
  • Olijfolie 1 eetlepel
  • Gemalen kardemom 1/4 theelepel
  • Aardbeien 500 gram
  • Citroen (schoongeboend) 1
  • Fijne kristalsuiker 50 gram
  • Zout 1/2 theelepel
  • Chilivlokken (gemalen) 1/2 theelepel

Snipper de sjalotten en schil en rasp de gember. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de sjalotten, gember en kardemom 10 min. op laag vuur. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Maak ondertussen de aardbeien schoon en snijd ze in stukjes van 1 cm. Zet het vuur uit en schep het citroenrasp erdoor. Laat ca. 1 uur afkoelen. Voeg het water met 3 el citroensap (bij 8 porties), de suiker en het zout toe aan de sjalotten en laat de suiker al roerend oplossen. Voeg de aardbeien en chilivlokken toe, draai het vuur middelhoog en kook nog 10 min. Schep regelmatig om. Schep de chutney in de schone weckpot (of meerdere kleine weckpotten) en bewaar afgesloten maximaal 1 week in de koelkast.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: