Pho-Pbia (Thaise loempia’s)

Ingredients

  • Diepvries deeglapjes (20x20cm) 20 stuks
  • Mihoen 100 gram
  • Witte kool 100 gram
  • Kleine wortel (ca 50 gram) 1
  • Knoflook 2 teentjes
  • Olijfolie naar smaak 2 eetlepels
  • Zonnebloemolie (frituren) 1 liter
  • Gehakt of garnalen 250 gram
  • Vissaus 2 eetlepels
  • Suiker 1 theelepel
  • Oestersaus 2 eetlepels
  • Eiwit 1
  • Zoetzure chili saus 1 bakje
  • enkele blaadjes sla, tomaat, komkommer voor garnering

Laat de deeglapjes ontdooien. Week de noedels ca 10 minuten in warm water. Laat ze uitlekken en knip ze vervolgens met een keukenschaar in kortere stukken. Maak de kool en wortel schoon en snijd beide groenten in staafjes. Pel de teentjes knoflook. Verhit 2 eetlepels olie in een wok of koekenpan. Pers de teentjes knoflook uit en bak ze even. Voeg het gehakt toe en roerbak dit ca 2 minuten boven een hoog vuur. Voeg de groenten en noedels toe. Voeg de oestersaus, suiker en vissaus toe en bak alles nog ca 3 minuten boven een matig vuur. Laat het mengsel afkoelen. Spreid de daglapjes uit op een werkvlak. Schep in het midden van ieder velletje 2 eetlepels vulling. Vouw een hoekje van het deeg over de vulling. Vouw de linker- en rechterflap ook naar binnen. De rolletjes moeten ongeveer 7 cm lang worden. Rol ze stevig op. Bestrijk de laatste flap met eiwit en plak hem vast. Verhit de frituurolie in een wok of pan. Frituur de rolletjes in ca 3 minuten goudgeel in de hete olie en laat ze dan uitlekken op keukenpapier. Schik ze in een schaal en garneer ze desgewenst met decoratief ingesneden schijfjes komkommer, slablaadjes en tomaat. Geef er de chili saus bij.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: