Perzik-frambozendroom

Ingredients

  • sinaasappellikeur 2 eetlepels
  • Perziken, geschild, in stukjes 4
  • Frambozen 200 gram
  • Schuimnestjes, verkruimeld (kant en klaar) 4
  • Slagroom, lobbig geklopt 250 ml
  • blaadjes munt of sinaasappelschilletjes voor garnering
  • Glazen of potjes 4

Meng de sinaasappellikeur door de perzikblokjes. Pureer de helft van de perzikblokjes en zet apart. Pureer de helft van de frambozen. Schep het verkruimelde schuim door de slagroom. Verdeel de perzikstukjes over 4 glazen. Schep de perzikpuree als een ‘swirl’, dus in strepen, door de helft van de slagroom. Verdeel dit mengsel in een laagje over de perzikstukjes, Leg daarin de frambozen. Schep de frambozenpuree, ook in een ‘swirl’ door de rest van de slagroom en schep dit mengsel als bovenste laag in de glazen. Zet eventueel nog in de koelkast. Garneer met de munt.

 

Tip
Vervang perzik en framboos door blauwe bessen en nectarine of aardbeien en bramen.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: