Peren tarte tatin

Ingredients

  • Roomboter op kamertemperatuur 125 gram
  • Witte basterdsuiker 135 gram
  • Ei 1
  • Bloem gezeefd 150 gram
  • Stevige handperen geschild 4
  • Vanillestokje 1
  • Crème fraîche 250 ml

Meng 100 gr boter, 50 gr suiker, het ei en de bloem met de mixer of in de keukenmachine tot een deegbal. Verpak in vershoudfolie en laat minimaal 45 minuten in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 200ºC. Halveer de peren in de lengte, verwijder het klokhuis. Smelt de rest van de boter en de rest van de suiker in een pan met dikke bodem tot bruine karamel. Schenk in de vorm. Leg de peer erin met de bolle kant naar beneden en het smalle uiteinde naar binnen. Rol het deeg uit tot een ronde lap van 1-2 mm dik die iets groter is dan de vorm. Bedek de peer ermee en stop bij de rand goed in. Bak 25 minuten in de oven. Laat 5 minuten afkoelen. Snijd het vanillestokje open, schraap het merg eruit en meng in een kom met de crème fraîche. Bedek de taart met een bord en keer om. Serveer lauwwarm met de vanillecrème.

Print Recipe

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: