Peren in vin Santo

Ingredients

  • Citroensap 2 eetlepels
  • Kaneelstokje 1
  • Steranijs 2 stuks
  • Kleine, rijpe handperen 1 kg
  • Vin Santo 750 ml
  • (weck)potten met goed afsluitbare deksels 2 van 500 ml

Schil de peren en laat de steeltjes zitten. Breng 1 liter water met het citroensap, kaneelstokje en de steranijs aan de kook. Zet de peren netjes rechtop naast elkaar in een pan waar de peertjes staand naast elkaar precies in kunnen. Laat 15-20 min. zachtjes koken. Let op dat ze niet te gaar worden; dan vallen ze uit elkaar.

Doe de hete peren in 2 gesteriliseerde (weck)potten. Bewaar het kookwater van de peren. Giet de Vin Santo over de peren tot 1½ à 2 cm onder de rand van de potten. Voeg als er te weinig vloeistof is nog wat kookwater van de peren toe. Sluit de potten direct af en laat ze afkoelen.

Laat de peren 3 tot 4 dagen intrekken. Lekker met noten-, kaneel- of vanille-ijs of met chocolademousse. De peren zijn 1 maand houdbaar.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: