Peach cobbler

Ingredients

  • VOOR DE VULLING
  • Verse perziken 10
  • Passievruchten 2
  • Suiker 60 gram
  • Maïszetmeel 10 gram
  • Kaneelpoeder 1 theelepel
  • Nootmuskaat 1/2 theelepel
  • Limoen 1
  • Sinaasappel 1
  • VOOR HET DEEG
  • Vanillestokje 1
  • Bloem 150 gram
  • Suiker 50 gram
  • Bakpoeder 10 gram
  • Pijnboompitten 40 gram
  • Koude roomboter 75 gram
  • Melk 125 ml
  • geklopte slagroom

Verwarm de oven voor op 200 ᵒC. Halveer de perziken en snijd de pit eruit. Halveer de passievruchten en lepel het vruchtvlees eruit. Meng de perziken met het vruchtvlees van de passievruchten, suiker, maïszetmeel, kaneel, nootmuskaat, sap van de limoen en de rasp van de sinaasappelschil. Bak de perziken circa 12 minuten in de oven.

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng voor het deeg de bloem, vanillemerg, suiker, bakpoeder, een snufje zout en de pijnboompitten door elkaar. Snijd de boter in stukjes en kneed kort door het deeg zodat het een kruimelig geheel wordt. Voeg de melk toe en meng het geheel zonder het te kneden door elkaar. Verdeel het deeg over de perziken en bak het geheel in de oven in circa 45 minuten goudbruin en gaar. Bestuif de peach cobbler met poedersuiker en een beetje kaneelpoeder. Geef er geklopte slagroom bij.

extra nodig

Kaneel en poedersuiker om te bestuiven
Ovenschaal
fijne rasp

Print Recipe

%d bloggers liken dit: