Pasta met gamba’s en groene asperges

Ingredients

  • Olijfolie 2 eetlepels
  • Gerookte spekblokjes 100 gram
  • Gamba's met stukje staart, gepeld en rauw 16 stuks
  • Groene asperges, in stukjes van 4 cm 225 gram
  • Knoflook, fijn geperst 1 grote teen
  • Limoen 1
  • Zout, versgemalen peper
  • Verse pasta 1 bakje
  • Haricot verts, afgehaald 150 gram
  • Mascarpone 100 gram
  • Witte wijn 50 ml
  • Bieslook, fijn geknipt 2 eetlepels

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op matig hoog vuur. Bak de spekblokjes 2 minuten. Voeg toe: gamba’s,  asperges en knoflook en bak 3 minuten mee. Rasp intussen  de schil van een ½ limoen. Breng het gambamengsel  op smaak met zout en peper.

Breng intussen ruim water met zout aan de kook. Kook de pasta met de haricots verts in 4 minuten gaar. Giet af, maar houd een paar eetlepels pastawater achter.

Roer de mascarpone, de witte wijn, geraspte limoenschil en pastawater door het pasta-haricotsmengsel. Verdeel de pasta  over de voorverwarmde pastaborden. Schep het gambamengsel  erop. Garneer met de bieslook. Serveer met een  groene salade.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: