Pasta à la Norma

Ingredients

  • Aubergines 2 (ca 500 gram)
  • Olijfolie 1/2 dl
  • Tomatentapenade 3 eetlepels
  • Italiaanse kruiden 1 theelepel
  • Knoflook, in plakjes 2 teentjes
  • Tomatenblokjes 2 blikken
  • Zout, versgemalen peper
  • Verse basilicum ca 15 gram (1 bakje)
  • Penne 300 gram
  • Pecorino Romana, (kaas) geraspt 100 gram
  • Buffelmozarella, in blokjes 1 bol
  • Pijnboompitten, geroosterd 4 eetlepels

Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de aubergines in plakjes van ca. 2 cm en bestrijk die aan beide zijden met wat olijfolie. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bestrijk ze met de tapenade. Rooster ze in 20 à 25 minuten gaar en goudbruin. Haal ze uit de oven en bestrooi ze met de Italiaanse kruiden. Snijd ze in blokjes.

Verhit intussen in een pan ca. 2 el olijfolie. Bak hierin de knoflook kort. Roer de tomatenblokjes (inclusief het vocht uit blik) erdoor  Laat het mengsel ca. 10 minuten zachtjes sudderen, zonder deksel. Roer de aubergine erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de helft van het basilicum in reepjes en roer ze door de saus.

Kook intussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af en doe terug in de pan. Roer de auberginesaus en de pecorinokaas erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel over 4 borden. Garneer met de blokjes mozzarella, de rest van de basilicumblaadjes en de pijnboompitten.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: