Muffins met Champagnesabayon

Ingredients

  • Bloem 300 gram
  • Suiker 80 gram + 2 eetlepels
  • Zout 1/2 theelepel
  • Melk 175 ml
  • Eieren 6
  • Zonnebloemolie 1 dl
  • Boter 50 gram
  • Champagne 1,5 dl
  • Suiker 2 eetlepels

Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng 300 gram bloem, 80 gram suiker en een 1/2 theelepel zout in een kom. Meng in een andere kom 175 ml melk, 2 eieren en 1 dl zonnebloemolie. Voeg vervolgens de inhoud van de twee kommen samen en roer dit nogmaals goed door tot één mengsel. Vet de muffinvormpjes in met boter. Verdeel het beslag over de vormpjes, en vul deze tot driekwart. Plaats de vormpjes 15 minuten in de oven op 180ºC. Haal deze hierna uit de oven en laat even afkoelen. Scheid 4 eieren. Doe de dooiers in een kom en voeg 1,5 dl Champagne en 2 eetlepels suiker toe. Breng een pan met een laagje water aan de kook en draai het vuur laag tot het water niet meer kookt. Plaats de kom op de pan. Klop de inhoud van de kom met een garde 10 minuten stevig op tot een stevige en schuimende massa. Giet de massa vervolgens over in een keukenmachine en klop de massa op de hoogste stand in ongeveer 10 minuten koud en luchtig.

Schep de luchtige Champagnesabayon op de muffins en serveer direct. Garneer de muffins met een beetje geraspte pure chocolade.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: