Mouclade, mosselen met een heerlijke romige saus, gegratineerd in de oven

Ingredients

  • Verse mosselen, in de schelp 2 kg
  • Droge witte wijn 1 1/2 dl
  • Sjalotjes, fijngesneden 2
  • Boter 30 gram
  • Kerriepoeder snufje
  • eidooiers 2
  • Creme fraiche 1 1/4 dl
  • Zout, peper
  • Platte peterselie, fijngesneden 2-3 eetlepels

Kook de mosselen in een gesloten pan met de wijn 4-5 minuten op hoog vuur tot alle schelpen open zijn. Schud de pan tijdens het koken 3 keer goed om. Verwijder een lege schaalheft van de mosselen en leg de gevulde schelpdelen in een cirkel op een ovenvaste schaal. Zeef het kookvocht van de mosselen. Bak de sjalotjes 5 minuten in de boter. Voeg kerriepoeder toe en het mosselkookvocht en kook het mengsel 2 minuten. Meng de eidooiers met de crème fraîche en 3 eetlepels van het warme sjalotmengsel en doe dit mengsel weer in de pan. Laat de saus binden, maar niet koken. Breng op smaak met zout en peper. Schenk de saus over de mosselen en zet de schaal even onder de hete grill. Bestrooi met peterselie.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: